Bild: Alte Kamereren

Som alltid står musiken i fokus på Östersjöfestivalen. Det märker man inte minst på stadens gator. Gatuscenerna är utplacerade runt om i centrum, främst på Drottninggatan och Ronnebygatan.

Spelschema för banden under torsdagen, fredagen och lördagen finns här.

Alte Kamereren

Musikalliansen Alte Kamereren består av studenter från Lunds Universitet och Lunds Tekniska Högskola. I alliansen ingår den förträffliga studentorkestern Alte Kamereren och den underbara Kamrérbaletten. Alte Kamereren står för en glad och spexig musikalisk och visuell underhållning, där spel- och dansglädjen – och inte nödvändigtvis den musikaliska ekvilibristiken – kommer i främsta rummet. På deras repertoar ryms allt från marsch till schweizisk schlager, såväl gammalt som nytt.

Banda Lunda

Banda Lunda är ett balkandiscoband från Skåne som tar med sig festen dit de kommer. Banda Lunda spelar på alla sorters tillställningar, från studentskivor och internfester till klubbar och festivaler. Musiken är glad och kan få även den stelaste av stela att bjuda upp till dans. Givetvis lämnar vi elgitarrerna och syntarna hemma för här är det bara blås och trummor som gäller.

Bild: Banda Lunda

Big Belly and the Juicy Fruits

I över 25 år har Big Belly and the Juicy Fruits från Skåne underhållit på Östersjöfestivalens gator och torg. Big Belly and the Juicy Fruits består av ett glatt gäng på 7 personer som spelar 50- och 60-talsmusik med mycket glädje och gott sväng.

Bild: Big Belly and the Juicy Fruits

Blues For Comfort

Anders Hjelm, gitarr och sång, Kjell Andersson, gitarr, Göran Mattisson, bas, och Patrik Andersson, trummor, bildar tillsammans en färsk blueskonstellation med siktet inställt på traditionell blues, i huvudsak från amerikanskt 40-, 50- och 60-tal. Även om konstellationen är färsk saknas verkligen inte erfarenhet. Kjell, Göran och Patrik turnerade tillsammans redan på tidigt 90-tal under namnet The Boogie Children, och tillsammans med Anders från Blekinge Bluesorkester har vi här en dynamisk blueskvartett som gärna vill synas och höras på Karlshamns gator under Östersjöfestivalen.

Blues For Comfort levererar en varierad blandning bluesklassiker från legendariska artister som till exempel Little Walter, Sonny Boy Williamsson och B.B. King, varvat med eget material. De utlovar allt från snärtig svängig shuffle till långsam ledsam slow blues.

Bild: Blues For Comfort

Christer Pilelöw

Christer Pilelöw är bosatt i Mörrum, men är född i Stockholm och uppvuxen fram till tonåren i Sala. Han har sjungit visor sedan slutet av 70-talet och har varit ordförande i Visans Vänner i Karlshamn i 20 år fram till början av 2000-talet. Han har även varit ansvarig för Karlshamns visdagar, Nordisk visträff på Stensjö med mera.

Christer har framfört visor mest i och omkring Blekinge och visorna han framför är skrivna av Taube, Vreeswijk, Ruben Nilsson, Demert med flera.

Joyvoice

Joyvoice är Sveriges största körkoncept och popkörerna är för alla – både nybörjare som vill sjunga men kanske aldrig riktigt vågat och sångvana. De finns över hela landet och har idag närmare 250 körer med fler än 22.000 sångglada deltagare i alla åldrar. På uppträdandet under Östersjöfestivalen är de som sjunger från fem olika städer, Karlshamn, Tingsryd, Emmaboda, Nybro och Växjö. Körledare är Maria-Therese Davidsson.

Karlshamns Dragspelsklubb

Orkestern har funnits sedan 1976 och har verkat oavbrutet i drygt 40 år. Nuvarande medlemmar i Karlshamns Dragspelsklubb är:
Dragspel – Lasse Nordling, Lasse Svensson, Lennart Widerberg, Jörgen Widerberg, Christer Löväng, Bo Perbrink, Mikael Svensson och Owe Pettersson
Gitarr och sång – Thomas Esbjörnsson
Bas och sång – Magnus Svensson
Slagverk – Jan Andersson

Bild: Karlshamns Dragspelsklubb

Karlshamns Musikkår

Karlshamns egen stolthet är givetvis ett stort och viktigt inslag i musikbilden under Östersjöfestivalen. En av landets vassaste och mest välljudande kårer, tryggt vägledd av Lars Johan Svensson.

Karlshamn-Stade Friends

Karlshamn-Stade Friends bildades i samband med ett vänortsbesök i tyska staden Stade och består av musiker med anknytning till de båda städerna. Musiken som bjuds på är tidlösa evergreens i swing och bossatappning. Musiker i Karlshamn-Stade Friends är:
Sång – Anja Köttgen
Tenorsax – Christian Stross
Kontrabas – Günter Köttgen
Saxofoner och flöjt – Berndt Sjögren
Piano – Mats Berntsson
Trummor – Patrik Håkansson

King Louie Stompers

En festival i Karlshamn utan King Louie Stompers från Lund, det är nästan lite svårt att föreställa sig. Tyngdpunkten på repertoaren ligger på musik från 20- och 30-talen, men det kan hända att låtar från så sent som 50-talet kan dyka upp. Framför det stadiga kompet bestående av trummor, tuba och banjo kan även det oväntade hända – en del hemliga gästartister lär dyka upp.

Bild: King Louie Stompers

Lyckez

Lyckez är ett gäng glada amatörer som älskar att spela covers på det mesta på deras eget vis. Musiker i Lyckez är:
Saxofon, tvärflöjt och sång – Annika Martinsson
Bas och sång – Lars Jönsson
Klaviatur och sång – Birger Svensson
Gitarr och sång – Peter Sonesson
Trummor och sång – Patrik Stenholm

Nöjesdirektören

Nöjesdirektören Hans Alerstedt bjuder på en rejält varierad underhållning som sträcker sig från 30-talets Infant Terrible Jonny Bode över 50-talets Rockhjältar och vidare till 60- och 70-talens dansmusik. Som varvas med Cornelis, Taubes och Ruben Nilssons visor och ett och annat jazzigt snedsprång ur Frank Sinatra och BB Kings repertoar.

Swedish Ukes’n Drums International

Swedish Ukes´n Drums International är en gatumusiktrio som spelar på elektrifierade ukuleles och trummor. Grunden är blues med inslag av country och jazz. Bandet har turnerat i Danmark, Polen och Frankrike med musik på gator och torg och har också medverkat på bluesfestivaler i Polen och Sverige. Musiker i Swedish Ukes´n Drums International är:
Ukebass – Harald Leander
Electric Uke – Jonas Ryberg
Väldigt Små Trummor – Kent Lenander

Stefan & Viktor Johnsson

Riktigt vackert blir det när far och son på trumpet och piano bjuder på jazz och folkton. Stefan och Viktor Johnsson har tidigare medverkat i Kulturkvarteret och är ett mycket uppskattat inslag under Östersjöfestivalen.

Stigs Trio

Stigs Trio spelar glad musik som alla känner igen.

Quorum Saxofonkvartett

Quorum Saxofonkvartett har spelat tillsammans i 20 år och gästat otaliga festivaler och events i Sverige och Tyskland och ser fram emot att återigen framträda på Östersjöfestivalen. Den breda repertoaren spänner över klassiskt, visor, jazz, latin, pop och rock. I notmappen samsas klassiker som Johann Sebastian Bach och Duke Ellington med Evert Taube, Eva Dahlgren och Deep Purple. Under sommaren utökas Quorum med Alice Wilgotsson som vanligen sjunger till betydligt större musikalorkester. Då får Alice hålla tillgodo med att backas upp av mamma och pappa i det intima och behändiga kvartettformat som är Quorums signum. Musiker i Quorum Saxofonkvartett är:
Sopransaxofon – Peter Wilgotsson
Altsaxofon – Berndt Sjögren
Tenorsaxofon – Tobias Sandén
Barytonsaxofon – Chatarina Wilgotsson
Sång – Alice Wilgotsson