Förra sommarens succé kommer tillbaka – vi säger hallå till 90-talet igen!

Det blir återigen stor 90-talsfest på Östra Piren under Östersjöfestivalen vecka 29. Torsdagen den 18 juli uppträder Dr Alban, Basic Element, Markoolio, Antiloop, Drömhus och 2 Unlimited på stora scenen. Det är 18-årsgräns på Hallå 90-talet och biljett krävs.

Dr Alban


Dr Alban slog igenom inom eurodancen på 90-talet med hitlåtar som ”Sing Hallelujah”, ”Hello Africa” och ”It’s My Life”. 1999 bilade han kvartetten Friends in Need tillsammans med vännerna Mattias Frisk, Tomas Brolin och Björn Borg och släppte singeln ”Alla vi”.

Basic Element


Basic Element bildade 1993 och debuterade samma år med låten ”Move Me” som blev en stor hit. De räknas sedan dess som en av de största dance-akterna i Europa, Japan och Ryssland.

Markoolio


Listan kan göras lång över Markoolios låtskatt, äventyr och galna upptåg. Med låtar som ”Sommar och sol”, ”Vi drar till fjällen”, ”Åka pendeltåg” och inte minst ”Mera mål” blir det en härlig sommarkväll på Östra piren när Markoolio gör sig redo för show.

Antiloop


Antiloop är en svensk elektronisk musikduo som skapades 1994. Duon består av David Westerlund och Robin Söderman och fick sitt stora genombrott år 1997 med singeln ”In My Mind”. Singeln blev en stor hit som låg på de flesta topplistor i Europeiska länder.

2 Unlimited


2 Unlimiteds första låt, ”Get Ready for This”, kom ut 1991 och blev en stor hit. Den används fortfarande relativt flitigt i både TV-program och filmer. De fick sin största hit 1993 med låten ”No Limit”.

Drömhus


1997 släpptes Drömhus sin första singel ”Du och jag”. Det stora genombrottet kom dock 1998 med singeln ”Vill ha dig” (”Want You”), en cover på en hit av bandet Freestyle på 1980-talet.

Mer information och biljettlänk

Arrangör: OWO Production AB

Läs mer om Östersjöfestivalen