Om Östersjöfestivalen


Under några magiska sommardagar i juli visar skärgårdsstaden Karlshamn all sin charm. Staden bjuder på folkfest i kolossalformat – alltid onsdag till lördag vecka 29. Östersjöfestivalen tillhör en av landets största och äldsta stadsfestivaler och i år fyllde vi 57 år! Under fyra härliga dagar fylls staden med massor av musik, underhållning, kulturella inslag, nöjesfält, knallemarknad, veteranbilsutställning, mat från världens alla hörn och mycket mer. Nedan följer ett urval av de större och återkommande delarna av Östersjöfestivalen. Det mesta är gratis men vissa konserter kräver biljett. Artistutbudet presenteras under våren.

Torgscenen

Här spelar kända svenska artister och band torsdag, fredag och lördag och all underhållning på torget är gratis. Här har det tidigare år bjudits på barnunderhållning och dansbana framför scen.

Smakfesten

Smakfesten i Näsviken äger rum torsdag, fredag och lördag. Här finns bland annat foodtrucks, inspiration och underhållning inom mat, hälsa och hållbarhet. God mat & dryck, underhållning & aktiviteter och gott häng vid havet. Smakfesten inleds alltid på onsdagen med Friends & Flavors Beer & Wine Festival.

One Wknd Only

Musikfestival på Östra piren som förvandlar Karlshamn till en pulserande houseupplevelse fredag och lördag. En festival i festivalen. Med sitt unika läge vid havet bjuder One Wknd Only på en havsnära lätt tropisk karaktär med artister på högsta nivå och mat och dryck i toppklass. Livescen, nattklubbsscen, vip-läktare, bargata och streetfood. Biljett krävs.
Läs mer

Hallå 90-talet

Hallå 90-talet kommer tillbaka till Karlshamn även denna sommaren och det blir ännu en härlig kväll med massor av bra 90-talsmusik nere i hamnen. Samma festivalområde som musikfestivalen One Wknd Only äger rum på. Biljett krävs.
Läs mer

Gatumusik

Som alltid står musiken i fokus på Östersjöfestivalen. Det märker man inte minst på stadens gator. Gatuscenerna är utplacerade runt om i centrum och är ett omtyckt inslag under festivalen.

Kulturkvarteret

Som en oas i folkhavet ligger Kulturkvarteret. Här erbjuds besökarna alla dagar under festivalen en rofylld avkoppling mitt i festivalyran. På strövtåg bland gränder och prång kan man njuta av gamla föremål, aktuell konst och genuint hantverk.

Knallemarknad & Tivoli

Under festivaldagarna sjuder gatulivet i Karlshamn. Längs gatorna står försäljare och erbjuder sina varor, främst längs Drottninggatan och Ronnebygatan. Karuseller finns på Redarplatsen och Östra kajen.