Under några magiska sommardagar i juli visar skärgårdsstaden Karlshamn all sin charm! Staden bjuder på folkfest i kolossalformat – alltid onsdag till lördag vecka 29. Östersjöfestivalen i Karlshamn tillhör en av de största och äldsta stadsfestivalerna i Sverige och 2022 fyller den 56 år. 

Nedan följer ett urval av evenemang och aktiviteter som äger rum under Östersjöfestivalen. Fler evenemang finns i festivalprogrammet.

Bryggfesten

20 & 21 juli
Onsdag och torsdag blir det musik, mat och mingel på ett 7000 kvadratmeter stort område på Östra Piren i Karlshamn, alldeles intill havet. Olika artister uppträder på stora scenen onsdag och torsdag vecka 29. Biljett krävs.
Läs mer >

Torgscenen

21, 22 & 23 juli
På scenen på stortorget spelar kända svenska artister och band torsdag, fredag och lördag. Det blir bland annat kaffekalas, schlagerkalas och dansbandskalas med dansbana för dansanta besökare. Även traditionell invigningskonsert och Opera Sing-along.
Läs mer >

One Wknd Only

22 & 23 juli
Fredag och lördag tar musikfestivalen One Wknd Only vid på Östra Piren (samma område som Bryggfesten). Musikfestivalen förvandlar Karlshamn till en pulserande houseupplevelse med olika artister på stora scenen fredag och lördag. Biljett krävs.
Läs mer >

Smakfesten

21, 22 & 23 juli
Smakfesten hittar du i Näsviken torsdag, fredag och lördag. Här finns bland annat Sveriges bästa foodtrucks, inspiration och underhållning inom mat, hälsa och hållbarhet. Det blir god mat & dryck, underhållning & aktiviteter och gott häng vid havet. Smakfesten inleds redan på onsdagen med Carlshamn Craft Beer Festival.
Läs mer >

Carlshamn Craft Beer Festival

20 juli
Smakfesten i Näsviken inleds precis som tidigare år med Carlshamn Craft Beer Festival på onsdagen. Ett antal utställare finns på plats som serverar smakprover av såväl öl som vin. Syftet med festivalen är att människor ska upptäcka alla fantastiska smaker och dofter och få chansen att träffa personerna bakom dem. Biljett krävs.
Läs mer >

Barnens Festival

21 & 23 juli
Barnens egen festival under Östersjöfestivalen finns i Rosengården, vid scenen Snäckan, onsdag och lördag. En härligt grönskande oas för alla barn och barnfamiljer där det bjuds på roliga aktiviteter och musik.
Läs mer >

Gatumusik

21, 22 & 23 juli
Som alltid står musiken i fokus på Östersjöfestivalen. Det märker man inte minst på stadens gator. Gatuscenerna är utplacerade runt om i centrum. Spelschema och platser kommer senare, men redan nu kan du läsa om aktuella band för årets festival.
Läs mer >

Ärtsoppesegling

22 juli
Under Östersjöfestivalen samlas årligen ett tjugotal blekingeekor nere i Näsviken för att tävla i alla möjliga klasser i Ärtsoppeseglingen. Precis som tidigare år äger Ärtsoppesegligen rum på fredagen klockan 11:00.

Kulturkvarteret

21, 22 & 23 juli
Som en oas i folkhavet ligger Kulturkvarteret. Här erbjuds besökarna alla dagar under festivalen en rofylld avkoppling mitt i festivalyran. På strövtåg bland gränder och prång kan man njuta av gamla föremål, aktuell konst och genuint hantverk under festivaldagarna.
Läs mer >

Knallemarknad & Tivoli

20, 21, 22 & 23 juli
Under festivaldagarna sjuder gatulivet i Karlshamn. Längs gatorna står försäljare och erbjuder sina varor, främst längs Drottninggatan och Ronnebygatan. Karuseller finns på Redarplatsen och Östra Piren.