Om Östersjöfestivalen

Under några magiska sommardagar i juli, alltid onsdag-lördag vecka 29, visar skärgårdsstaden Karlshamn all sin charm och bjuder in till folkfest i kolossalformat!

Den 17-20 juli fylls stadens gator och torg av musik, underhållning, kulturella inslag, nöjesfält, knallemarknad, travfestival, veteranbilsutställning, mat från världens alla hörn och mycket mer. Östersjöfestivalen i Karlshamn tillhör en av landets största och äldsta stadsfestivaler. Nedan följer ett urval av de större och återkommande delarna. Det mesta är gratis men vissa konserter kräver biljett. Fullständigt program för festivalen presenteras senare.

Gatumusik

Som alltid står musiken i fokus på Östersjöfestivalen. Det märker man inte minst på stadens gator. Gatuscenerna är utplacerade runt om i centrum och är ett omtyckt inslag under festivalen.

Hallå 90-talet

Hallå 90-talet kommer tillbaka även denna sommaren och det blir en härlig kväll med massor av 90-talsmusik på Östra piren. Biljett krävs och det är 18-årsgräns. Det är samma festivalområde som musikfestivalen One Wknd Only äger rum på.
Läs mer

Hamnkrogen

Hamnkrogen Carlshamn har sitt stora tält på Östra kajen med servering och underhållning alla dagar under Östersjöfestivalen.

Knallemarknad & Tivoli

Under festivaldagarna sjuder gatulivet i Karlshamn. Längs gator och torg står försäljare och erbjuder sina varor, främst längs Drottninggatan och Ronnebygatan. Karuseller finns på Redarplatsen och Östra kajen.

Kulturkvarteret

Som en oas i folkhavet ligger Kulturkvarteret. Här erbjuds besökarna alla dagar under festivalen en rofylld avkoppling mitt i festivalyran. På strövtåg bland gränder och prång kan man njuta av gamla föremål, aktuell konst och genuint hantverk.

One Wknd Only

Musikfestival på Östra piren som förvandlar Karlshamn till en pulserande houseupplevelse fredag och lördag. En festival i festivalen. Med sitt unika läge vid havet bjuder One Wknd Only på en havsnära lätt tropisk karaktär med artister på högsta nivå och mat och dryck i toppklass. Livescen, nattklubbsscen, vip-läktare, bargata och streetfood. Biljett krävs och det är 18-årsgräns.
Läs mer

Smakfesten

Smakfesten i Näsviken äger rum torsdag, fredag och lördag. Här finns bland annat foodtrucks, inspiration och underhållning inom mat, hälsa och hållbarhet. God mat och dryck, underhållning och aktiviteter – helt enkelt gott häng vid havet. Smakfesten inleds alltid på onsdagen med Friends & Flavors Beer & Wine Festival (till detta evenemang på onsdagen krävs biljett).

Torgscenen

Här spelar kända svenska artister och band torsdag, fredag och lördag och all underhållning på torget är gratis. Det bjuds även på barnunderhållning och dansbana framför scen under vissa dagar.
Läs mer

Travfestival

Traditionen kvarstår och festivalen inleds även i år med trav i dagarna två. Onsdag och torsdag körs hela 16 lopp med över 80 ekipage. Kända kuskar gör upp om vinnartiteln och 2024-års kuskchampionat. Ett perfekt tillfälle att bjuda in affärspartners, anställda eller vänner och familj för att umgås och avnjuta kraften i dessa hästar.