Smakfesten lördag – hela programmet

Lördag 20 juli (Hela dagen)

Fri entré

Plats: Smakfesten - Näsviken

Blekinges häftigaste matupplevelse! Sveriges bästa foodtrucks tillsammans med Friends & Flavors bjuder på smakupplevelser från hela världen.

Program lördag 20 juli:

07:30-08:30 Utomhusträning med Natural Training Center. Plats: vid utvandrarmonumentet av Karl Oskar & Kristina. Ingen föranmälan krävs. www.naturaltrainingcenter.se

08:30-09:30 Morgonyoga med Pure Yoga Sweden – Karlshamns yogastudio. Plats: Friends & Flavors tält. Ingen föranmälan krävs. Medtag egen matta. www.pureyogasweden.com

09:30 -11:00 Festivalfrukost i Friends & Flavors tält. Härlig frukostbuffé från Jennies Bakery i oslagbar miljö. Pris: 130 kr/person.

12:00 Smakfesten öppnar – Lisa Lemke, Elin Sandelius och Robert Andersson hälsar välkommen till dagens program.

12:05 Odla ätbart där du är med Farbror Grön – Johannes Wätterbäck. Odlingsentusiast, bloggare och författare med ett stort antal följare som tipsar om hur man enkelt kan odla ätbara växter oavsett var och hur man bor.

13:00 Blekinges unga mästerkock – final i samarbete med Sparbanken i Karlshamn och lokala ICA-butiker*. Tävlingsledare: Louise Borgström.

14:00 Lokal mat på tallriken – en förutsättning för god krisberedskap – Niklas Kämpargård.
Den som alltid väljer svenska råvaror har inte bara förmånen att äta riktigt bra mat som odlats och fötts upp med kärlek utan ger också svenska bönder möjlighet att växa sig starka i en globaliserad värld. Den bonde som lyckas etablera sig på den lokala marknaden och som gärna har direktkontakt med konsumenterna har nämligen bättre förutsättningar att kunna fortsätta med sin verksamhet också vid en längre samhällsstörning. När det handlar om krisberedskap, lokal försörjningsbalans och ett uthålligt lantbruk är nämligen du och jag som konsumenter betydligt viktigare än vad vi kanske tror.

14:50 Vinnaren av Blekinges unga mästerkock 2024 presenteras.

15:00 Här är mitt kylskåp med Farah Abadi. Hon är en superhet programledare som ses i tv i mängder av sammanhang. Nu kommer hon till Smakfesten med några ingredienser som alltid finns i hennes kylskåp och berättar om sin passion för mat, sin karriär och sitt liv som programledare. Gästkock: Louise Borgström – Creations by Louvins.

16:00 Passion för mat med Jessica Frej. Kock och kokboksförfattare som kom på femte plats i den första säsongen av matlagningsprogrammet Sveriges Mästerkock 2011. Hon syns regelbundet som TV-kock i TV4 Nyhetsmorgon och just nu studerar hon på heltid till dietist. Hon bjuder på sina bästa tips kring grillat, sommarmat och tillbehör. Bokförsäljning och signering efteråt.

17:00 Livepodd med Ölvärlden Podcast. Robert och Micael driver tillsammans Ölvärlden Podcast som är en av Sveriges största ölpoddar. Med öl som utgångspunkt i samtalet utlovas underhållning på bästa ”sändningstid” och möjligen en och annan överraskning!

24:00 (cirka) Smakfesten stänger för i år.

Läs mer om Smakfesten

* Blekinges unga mästerkock genomförs i samarbete med Sparbanken i Karlshamn, ICA Supermarket Jämjöhallen, ICA Supermarket Cityhallen, ICA Supermarket Rödeby allivs, ICA Nära Nättran, ICA Nära Senoren, ICA Nära Johannishus, ICA Nära Laxen, ICA Maxa Karlskrona och länets restaurangutbildningar.

 

Arrangör Smakfesten: Karlshamns kommun i samarbete med Länsstyrelsen Blekinge och Stora Coop