Barn i marknadsträngseln

Med många människor i rörelse kan du och ditt barn lätt komma ifrån varandra. Vi uppmanar därför föräldrar att se till att en vuxens mobilnummer finns tillgängligt hos barnet. Karlshamns kommun delar ut festivalarmband till barnen som du som förälder kan skriva ditt telefonnummer på. Hämta barnarmband hos turistbyrån, i Rådhusets foajé eller passa på att ta ett när våra festivalvärdar delar ut dem på gator och torg. Du kan också skriva ditt mobilnummer på undersidan/insidan på barnets arm eller på en lapp som barnet har i fickan. Med lite äldre barn kan man komma överens om en mötesplats som man går till om man kommer ifrån varandra.

Tjuvar

Risken för fickstöld finns alltid i folksamlingar. För att försvåra för eventuella tjuvar bör du bära handväskan på framsidan av kroppen. Som festivalbesökare bör du också undvika att bära plånboken i bakfickan eller att lägga ifrån dig plånbok eller telefon på serveringar.

Töm bilen då du parkerar den – lämna inte kvar handväskor eller jackor synligt även om du själv vet att de inte innehåller några värdeföremål.

Alkohol

Vi vet att ju högre berusningsgraden är bland besökarna, desto mer ordningsstörningar och brott kommer att inträffa. Du som har barn eller yngre syskon som är tonåringar – langa inte alkohol!

På festivalområdet är det förbjudet att medföra eller dricka alkohol med undantag för de serveringsställen som finns på området. Den som bryter mot förbudet riskerar böter och får dessutom sin medhavda dryck uthälld på plats.

Karta över området

Den röda streckade linjen visar festivalområdet. Inom området råder förbud att förtära egen medhavd alkohol.

Om något händer >>

Säkerhet >>